Het bestuur

Even voorstellen…
De stichting wordt bestuurd door een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur, dat vier leden kent. Nieuwe bestuursleden worden benoemd door het bestuur. Bestuursleden worden benoemd voor een periode van drie jaar en kunnen worden herbenoemd voor een periode van drie jaar. De stichting heeft geen eigen personeel in dienst.

Ad van Gameren

Voorzitter

Sinds 1997 woon ik in Bilthoven, aan het oude Biltsche Meertje. Toen we ons huis kochten en lieten zien aan onze ouders zei mijn vader, kijkend vanuit ons achterraam: ‘Kijk jongen, daar heb ik je moeder leren kennen…’  Wat bleek? Mijn ouders leerden elkaar kennen op het oude Biltsche Meertje dat in de winter dienst deed als ‘schaatsbaan’. Mijn opa was jarenlang koster in de naast gelegen O.L.V. van Altijd Durende Bijstand kerk en woonde (net als mijn beide oma’s)  lang in de Schutsmantel. Toen sprake was van het oprichten van onze Stichting en mij gevraagd werd daar voorzitter van te worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken….
Het beschermen, beheren en behouden van dit unieke stuk openbaar groen gaat mij aan het hart.

 

Jarise Kaskens

Secretaris

Ik woon sinds 1996 in Bilthoven en sinds 2004 vlakbij het fietstunneltje. De prachtige omgeving waarin we wonen is iets waar ik dagelijks van geniet. Het oude Biltsche Meertje is een stukje natuur, dat heel nabij is en waar we goed voor moeten zorgen, vind ik. Het is geweldig om te zien hoe kinderen er zo heerlijk kunnen spelen en dat ook vele mensen uit de buurt van dit stukje groen genieten. Toen er een plek vacant kwam voor secretaris, leek me dat een mooie gelegenheid om me in te gaan zetten voor behoud en bescherming van het oude Biltsche Meertje. “Op een mooie dag in de schaduw zitten en naar de natuur kijken is de meest perfecte verfrissing” – Jane Austen

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitta van Eick

Bestuurslid

In 1993 ben ik in deze bosrijke omgeving komen wonen met ons jonge gezin. Het viel mij direct op dat naast de oude Theresiaschool een mooi groen gebied lag. Het verbaasde mij dat daar weinig gebruik van werd gemaakt, er speelden nauwelijks kinderen, er werd niet gewandeld of anderszins gebruik van gemaakt. Ik ben blij dat dat nu veranderd is. Samen met Ad ben ik het onderhoud gaan coördineren en ben ik nu bestuurslid van de Stichting Vrienden van het oude Biltsche Meertje. Ik vind het belangrijk dat dit mooie stukje groen, behouden blijft, beschermd wordt en op een goede manier wordt beheerd.

 

Robbert Sturm

Penningmeester

Sinds 2018 woon ik samen met mijn gezin in Bilthoven, tegenover het oude Biltsche Meertje. De keuze voor ons huis werd mede bepaald door de ligging in de prachtige natuurrijke omgeving. Het is geweldig om te zien hoe onze kinderen samen met hun vriendjes heerlijk op het oude Biltsche Meertje spelen. Ook de Theresiaschool en de BSO zijn hier regelmatig te vinden om samen te spelen en met elkaar de natuur te ontdekken. Ik vind het belangrijk dat dit mooie stukje groen behouden blijft, zodat de kinderen uit de buurt en ook de andere buurtbewoners hiervan samen kunnen blijven genieten.