Theresiaschool / BSO

 

Als stichting hebben we een goede samenwerking met de Theresiaschool en met de BSO (buitenschoolse opvang). Dit is wat zij daarover schrijven:

Bericht van de Theresiaschool:

Theresiaschool helpt met het schoonhouden van het oude Biltsche Meertje
Vanaf augustus 2017 helpen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de Theresiaschool met het schoonmaken van het oude Biltsche Meertje. De leerkrachten hebben een rondleiding gehad over het stukje natuur en informatie gekregen over de flora en fauna. Tijdens het schoonmaken vertelt de leerkracht hierover, zodat de kinderen het besef krijgen waarom het van belang is dat de omgeving schoon blijft.

Elke groep is één keer in het jaar aan de beurt om, gewapend met prikker, vuilniszak en handschoen, de natuur in te trekken. Deze spullen heeft de gemeente verstrekt en mogen wij onbeperkt gebruiken. De kinderen ruimen met groot enthousiasme op en uiteindelijk worden er per sessie drie volle vuilniszakken in de container gedaan.

Daarnaast maken de vakleerkrachten bewegingsonderwijs gebruik van het veldje. Zij spelen dan bijvoorbeeld een potje slagbal ter voorbereiding op de sportdag. De andere leerkrachten maken er af en toe gebruik van om bijvoorbeeld een spel te spelen als zij hun verjaardag vieren.

Bericht van de BSO:
Ook de BSO van de Theresiaschool maakt graag gebruik van het oude Biltsche Meertje.
Grote kinderen zijn daar graag zelfstandig bezig met het maken van hutten, lekker hangen of het spelen van balspellen.

Ook met jonge kinderen gaan we er graag naartoe wanneer het lekker weer is, soms ook om te picknicken. Wij maken de kinderen wegwijs op het veld en praten met hen over de natuur en hoe er mee om te gaan.  Ook worden er wel eens activiteiten of spellen georganiseerd. Kortom, we zijn bijzonder blij met het veld naast onze school en doen ons best er samen voor te zorgen dat het oude Biltsche Meertje ook blij met ons kan zijn.

Met vriendelijke groet,
Theresiateam oud
De Papegaai, IJsvogel en Pauw